Samson & Marie – Samson & Marie

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat Gert Verhulst aankondigde om na 30 jaar een nieuwe baasje te zoeken voor Samson, en 9 maand geleden bleek dat zijn dochter Marie Verhulst te zijn. Toch zou hij niet zomaar stilletjes vertrekken en de afscheidsshows moet één van de meest succesvolle producties blijken van Studio 100. Talloze keren werd de show uitverkocht en verlengd en als alles volgens plan had verlopen kon Gert in april van dit jaar, na 31 jaar dan, en schoonheid afscheid nemen van de meest trouwe hond ooit.

Covid19 gooide echter enorm veel roet in het eten en zorgde ervoor dat er geen shows konden doorgaan tijdens de krokus- en paasvakantie in het Studio 100 pop-up theater. Initieel werden die shows verschoven naar de Kerstvakantie, maar ook die kans is ondertussen zo goed als nihil gebleken. De zomershows die Samson met zijn nieuwe baasje zou geven in Plopsaland werden uiteraard ook geschrapt en zo leek het alsof de start van het nieuwe duo eentje in mineur zou worden. Maar ondertussen verschenen reeds twee singles, brachten Samson & Marie eind september een album uit en trokken ze afgelopen zomer de baan op met een Volkswagen busje voor nieuwe afleveringen op Ketnet!

Die afleveringen duren telkens net geen drie minuten, maar laten wel zien dat ook de chemie tussen Samson & Marie werkt. Het lijken eerder broer en zus die kibbelen, (gespeeld) boos zijn op elkaar, elkaar plagen en uitdagen. Van de oude bekenden als Alberto, de burgemeester en Van Leemhuyzen is nog geen spoor gebleken, maar die werden ook gespot op de set wat doet vermoeden dat er nog meer afleveringen op komst zijn!

Het eerste album bevat op de twee singles van Samson & Marie na enkel en alleen de gekende hits in een nieuw jasje. Waar de muziek van Samson & Gert vaak gelaagd was dat het zelfs nu en dan ook als volwassen muziek had kunnen doorgaan kregen de nummers een update die voornamelijk aan K3 doen denken. Heel simpele poppy-nummers. Niet slecht, vrolijk maar misschien net iets minder muzikaal uitdagend.

De ‘Samsonrock’ klinkt net iets minder rock dan het origineel bijvoorbeeld, al kreeg ‘Alles is op’ wel een leuke country update. De versie van ‘Wij zijn bij de brandweer’ lijkt vooral op de versies uit de Kerstshows de afgelopen jaren, waar vooral de sirene een opvallende afwezige blijkt. Bij andere nummers werd dicht bij het origineel gebleven, zoals bijvoorbeeld ‘Ochtendgymnastiek’ of ‘Wij gaan naar de maan’. Hier en daar werden de zangpartijen gewisseld, wat niet erg hoeft te zijn maar wel jammer als Samson het na 31 jaar plots heeft over ‘Alberto’ maar dat in zijn hele hondenleventje nog nooit heeft gezegd.

Op het eerste album bewijst Marie vooral een ontzettend goede zangeres te zijn en samen met de eerste televisiereeks bewijst ze de schoenen die ze had te vullen met glans heeft doorstaan. Heel benieuwd naar de eerste shows, langere afleveringen en meer nieuwe nummers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s