An evening with Amy

Ter lancering van haar gloednieuwe album ‘The Human Demands’ en ten voordele van #WeMakeEvents (de tegenhanger van het Vlaamse #LIVE2020 in het Verenigd Koninkrijk) verzorgde Amy Macdonald deze avond een akoestisch livestream event. Live uit de Mildway Club in London bracht ze een akoestische set in het midden van talloze camera’s en een select publiek dat aanwezig was.

Het livestream event opende met een kort interview over haar nieuw album, het getrouwde leven en het leven in lockdown voor Amy Macdonald. Haar album werkte ze net voor (en in) de lockdown af waardoor promotie-plannen volledig bijgestuurd moesten worden en alhoewel er een tournee voorzien is in het voorjaar van 2021 ziet er het er vooralsnog naar uit dat ook dat nog zal uitgesteld moeten worden. Het is voor Amy en de leden van haar band vanavond dan ook fijn om alsnog het album live te kunnen voorstellen en terug opnieuw te spelen.

Daarna volgde de videoclip voor de eerste single uit het nieuwe album, ‘The Hudson’, een waar stukje kunst als je het bekijkt in zwart-wit.

Tijdens het openingsnummer ‘Spark’ klinkt ze best nog onwennig en lijkt ze haar draai nog te vinden in het nieuwe gegeven van optreden. Dat geeft ze dan ook grif toe voordat ze het tweede nummer van de avond aankondigt, ‘Statues’ uit het nieuwe album. De gehele set is akoestisch waardoor ze de mogelijkheid heeft de nummers op een andere manier te brengen dan dat ze klinken in de studio-versie.

De nieuwe nummers worden afgewisseld met ouder werk, waaronder ‘Mr. Rock and Roll’ uit haar debuut-album. Tussen de nummers door maakt Amy Macdonald ook meermaals connectie met het publiek, dolt ze met haar bandleden (Jimmy Sims in het bijzonder moet het ontgelden) en geeft ze ook een inkijk in haar persoonlijk leven en bekent ze graag zo huiselijk mogelijk te leven tijdens het leven on the road door knusheid en warme dranken op te zoeken. Dat ze Londen toch niet zo’n fijne stad vindt nadat eerder in de dag haar telefoon gestolen werd.

Na een korte, maar stevige set, van een uurtje volgt er nog een kort interview voordat ze met een extra toegift van ‘The Humand Demands’ en ‘This is the Life’ afscheid neemt van het (online) publiek en de livestream beëindigd.

Setlist

 1. Spark
 2. Statues
 3. Mr. Rock and Roll
 4. Fire
 5. Bridges
 6. Give it All Up
 7. The Hudson
 8. Dream On
 9. Run
 10. We Could Be So Much More
 11. The Human Demands
 12. This is The Life

Een gedachte over “An evening with Amy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s