Lissie live at home

Eerder dit jaar speelde Lissie al een stevige set tijdens een wereldwijde livestream vanuit The Parkway Theater in Minneapolis. Zij en haar band genoten toen zichtbaar om weer samen op een podium te staan. Sindsdien speelde ze nog enkele akoestische livestreams, voornamelijk via Instagram Live. Daarnaast dook ze haar eigen studio in om een EP, ‘Thank You to the Flowers’, op te nemen met covers van haar favoriete nummers, waaronder ‘Wrecking Ball’ dat ze tijdens de livestream deze zomer coverde en een versie van ‘Nothing Compares 2 U’.

Om het jaar af te sluiten besloot ze nogmaals het podium in The Parkway Theater te betreden, ditmaal in een Kerstsetting. Openen deed ze dan ook met ‘It Kinda Looks Like Christmas’, een cover The Royal Guardsmen voordat ze overging naar ‘Oh Mississippi’. Wederom klonk de band erg strak en kreeg die ook de tijd en ruimte om op de voorgrond te treden, zo mocht de gitarist meermaals een snijdend gitaarspel verzorgen. Voor de gelegenheid was ook een blazer uitnodigen die enkele keren mee het podium op mocht.

De bestond voornamelijk uit nummers uit haar eerste album ‘Catching a Tiger’ dat dit jaar zijn tiende verjaardag vierde en normaal uitgebreid gevierd had moeten worden met een tournee en echte Kerstklassiekers. Tussen alle muziek was er ook tijd voor (digitale) interactie met het publiek doormiddel van een chatbox. Ze beantwoordde vragen over hoe ze de lockdown doorbracht, naar wat ze uitkeek eens de lockdown achter de rug zou zijn en hoe leven on tour er voor haar normaal uitziet. Tijdens een tweede ronde vragen beantwoorden maakte ze dan weer voornamelijk tijd om eventjes hallo te zeggen tegen een aantal fans over de wereld die meekeken.

Geen nummers uit haar nieuwste EP, maar wel prachtige covers van onder andere ‘2000 Miles’ en ‘Merry Xmas Everybody’ dat blijkbaar een pak minder gekend is in Amerika en ze daar toch even moet duiden als één van de grootste Kerst-hits dat ze leerde kennen on tour in Engeland. Voor het laatste nummer, ‘Let There Be Peace on Earth’ blikt ze even terug op wat 2020 voor haar bracht, en dat is vooral innerlijke vrede nadat ze, zoals velen, vooral zichzelf leerde kennen in het alleen zijn tijdens de lockdown afgelopen jaar.

Voor deze livestream maakte ze gebruik van een ander kanaal om uit te zenden en dit kwam de kwaliteit van het beeld duidelijk ten goede, nadeel van het platform waren de zeer beperkte streaming mogelijkheden naar andere toestellen. In de huidige omstandigheden een absoluut fijne Kerstshow en zeer waarschijnlijk één van de laatste (digitale) concerten voor dit jaar. Laat ons hopen dat we volgend jaar stilaan weer de weg naar een echt podium mogen terugvinden.

Setlist:

 1. It Kinda Looks Like Christmas
 2. Oh Mississippi
 3. Sleepwalking
 4. When I’m Alone
 5. O Holy Night
 6. Dreams
 7. In Sleep
 8. 2000 Miles
 9. Hero
 10. Happy Xmas (War is Over)
 11. Don’t You Give Up On Me
 12. Everywhere I Go
 13. Best Days
 14. Merry Xmas Everybody
 15. Let There Be Peace on Earth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s