Huiskamerquiz

Quizen is ondertussen zo ontzettend lang geleden. Samenkomen in een broeierige zaal met slechte akoestiek en het “ssssst” op de achtergrond van andere quizploegen om de vragen toch maar te verstaan. En dan nog maar te zwijgen over de porties gemengd die altijd veel te snel op zijn. Naast concerten is het quizen dus na meer dan een jaar ook wel een enorm gemis.

Meer dan blij dat stad Sint-Niklaas in samenwerking met Working Class Heroes een (huiskamer)quiz op poten zetten, gepresenteerd door Stijn Van de Voorde en waaraan iedereen vanuit zijn eigen bubbel kon deelnemen. De quizploeg is met andere woorden niet groter dan jouw huisgenoten en eventuele knuffelcontacten.

Vanavond nam ik alleen deel, maar dat hoefde zeker geen nadeel te zijn. De vragen werden via een Twitch-livestream gesteld met eventueel bijkomend beeldmateriaal die dan konden beantwoord worden in een online toepassing op jouw smartphone. Om de vraag te beantwoorden had je exact twintig seconden. Handig dus als je geen overleg hoeft te plegen.

De huiskamerquiz was ontzettend fijn, zat goed in elkaar en bevatte een gezonde mix aan nieuwsvragen, sportvragen én vragen uit eigen streek. Het tempo zat goed, mede door de vaste antwoordtijd per vraag natuurlijk. Enkel in de laatste ronden ging het bij enkele vragen mis en ontbrak er beeldmateriaal of verscheen de foutieve afbeelding op het televisiescherm (volgens de presentatoren) tov de afbeelding in de applicatie waardoor de correcte antwoorden tijdens het beantwoorden van de vraag te zien waren (als je niet gefocust was op jouw applicatie dus…)

Meer dan 800 bubbels namen deel aan de huiskamerquiz, niet alleen vanuit Sint-Niklaas maar ook verder weg in Vlaanderen. Ondanks ik alleen meespeelde lag mijn lat zoals bij andere fysieke quizen op dezelfde hoogte: de bovenste helft van de tweede kolom (lees dus: ergens halverwege.)

En dat lukte zowaar! Van de 879 ploegen eindigde ik op de 464e plaats met 18739 punten, lang niet zo slecht dus. Daar zat vast en zeker mijn pinguïn-avatar ergens voor tussen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s