The Streamers

In België vulde Miguel Wiels vorig weekend samen met zijn team van Les Flamands het Sportpaleis 24 uur lang met meer dan honderd verschillende Vlaamse artiesten. Leuk en mooi, maar voor mij ontbrak het vaak aan sfeer en warmte en het had meer weg van een nobele recordpoging.

In Nederland startten Guus Meeuwis, Kraantje Pappie en Frank Lammers (beter bekend als Ferry uit Netflix-reeks ‘Undercover’) een Nederlandse all-stars band met onder andere Snelle, Suzan & Freek, Davina Michelle, Roel Vanvelzen en nog vele andere. En omdat een Nederlandse avond op de bank niet compleet is met borrelhapjes mocht Paul de Leeuw achter de bar staan en instaan voor de hapjes en drankjes!

Het beloofde een gezellige 2,5 uur-durende show te worden, met als voorprogramma alle audities van de bandleden. Het zorgde voor een ludieke opwarmer en tijd voor technische team om de streamingproblemen op te lossen van mensen die keken via Android-toestellen.

De gehele show kende een ongedwongen, gezellige sfeer en had veel weg van een gezellige avond in de kroeg met talloze meezing-hits waar op je, zelfs alleen thuis, niet stil kon blijven zitten. Er werd gebruik gemaakt van de gehele Amsterdamse Carré wat ervoor zorgde dat je op geen enkel moment echt live-publiek ging missen. Uiteraard hielp het ook dat er altijd andere artiesten als live-publiek aanwezig waren waardoor het ook voor de mensen “op het podium” nooit echt kil ging voelen en vast ook minder bevreemdend was voor hen.

Niet alleen de eigen hits van de bandleden stond centraal, maar ook verschillende grotere en kleinere meezingklassiekers werden bovengehaald. En ook “manager” Frank Lammers kwam aan de zang met ‘Het is zo moeilijk bescheiden te blijven’, maar één van de meest beklijvende momenten van de avond was met stip ‘Vivo Per Lei’ gezonden door Nick Schilder en Maan!

“To be continued…” hing er achteraan de bus die de bandleden allemaal instapten en de nacht introkken. Dan ben ik sowieso weer van de partij, want dit soort dingen is een waardige vervanger tot het echte werk weer kan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s