Liefde voor Muziek 2021

‘Liefde voor Muziek’ zit er weer volledig op, dit seizoen waren de hoofdrollen weggelegd voor Bert Ostyn (Absynthe Minded), Geike, Emma Bale, Cleymans & Van Geel, Willy Sommers, Ronny Mosuse en Tourst LeMC.

De grootste ontdekking voor mij zat vooral in Emma Bale die quasi elke aflevering het nummer van de artiest die centraal stond naar een hoger niveau tilde en vaak koos voor een heel ander aanpak dan het origineel (en dat werkt meestal ook gewoon het beste uiteraard.) Anderzijds is Ronny Mosuse een ondergewaardeerde muzikant, maar dat is vast iets waar hij zelf voor gekozen heeft mocht blijken uit de laatste aflevering. En uiteraard doen Jelle Cleymans en Jonas Van Geel wat ze jarenlang steengoed hebben gedaan, andere zangers en bands hun nummers coveren op hun eigen manier. Dat ze, in tegenstelling tot bij hun coverband, de nummers ook helemaal Nederlandstalig maakten zorgt er alvast voor dat ze hun eigen repertoire meteen ook konden uitbreiden.

De aflevering waar het seizoen met startte en waar Willy Sommers centraal stond deed vrezen dat het best wel eens een mager jaar kon worden, gelukkig dook Ronny Mosuse op in de aflevering met Tourist LeMC als hoofdgast en bleek hij zelf een ‘Meester Kunstenaar’.

In diezelfde brachten Cleymans & Van Geel ‘En Route’ wat misschien wel eens de ‘Liefde voor Muziek-zomerhit van 2021 kan worden….

In de aflevering waar Emma Bale centraal stond was het vooral Geike die met de eer mocht gaan lopen voor haar prachtige versie van ‘Curaçao’.

In zijn eigen aflevering was het bijna Bert Ostyn geweest die muzikaal het sterkste klonk met zijn tribute aan Iggy Pop en diens versie van ‘The Passenger’, doorheen heel het seizoen ging Bert meer dan eens heerlijk aan het swingen met zijn gitaar. Maar het was toch Emma Bale die vooral scoorde die aflevering, met haar geweldige versie van Absynthe Minded’s grootste hit ‘My Heroics’. De regisseur van het programma zorgde voor visueel vuurwerk tijdens de cover van Emma.

De week daarop, tijdens de aflevering van Geike, deed Emma Bale het gewoon opnieuw. Ze nam ‘Eden’ van Hooverphonic onder handen en maakt er een hedendaagse versie van zonder het origineel te verloochenen. En als we eerlijk zijn, misschien maakte ze het nummer gewoon nog pakken beter dan het al was.

Met ‘Geen Excuses’ bewezen Cleymans en Van Geel dat ze nummers dan weer prachtig in het Nederlands weten te vertalen.

En ook in de laatste aflevering kon Emma Bale het niet nalaten te schitteren. Daar bracht ze een enorm ingetogen en breekbare versie van ‘SOS To an Angel’, het favoriete nummer van Robert Mosuse die gegarandeerd achter Emma aan had gezeten mocht hij geweten hebben dat zij het nummer zou coveren. Cleymans en Van Geel gingen voor een Nederlandstalige versie van ‘Brother Blue’, de eerste solo single die Ronny Mosuse ooit uitbracht. Hij had de tekst klaar voor de muziek, en omdat die veel langer was dan het muzikale stuk besloot hij niet de tekst in te korten maar de muziek langer te maken. En ook Cleymans en Van Geel gingen voor de volle 5 minuten, wat toch al een lang nummer is in deze Spotify-tijden waar de meeste nummers nog geen drie volle minuten duren.

Maar het was vooral Ronny Mosuse zelf die uitblonk en het seizoen mocht afsluiten met zijn versie van ‘Mr Blue Sky’, waarmee hij ook vooral het kunnen van de band in de kijker wou zetten. Dat hij door een ander te laten schijnen zelf harder ging schijnen besefte hij zelf niet. Het werd een tribute die minstens zo goed, dan niet beter ging klinken dan het origineel…

Emma Bale lanceert komende vrijdag (2 april) haar debuutalbum ‘Retrospect’, Absynthe Minded komt met een best of van de afgelopen 25 jaar en Tourist LeMC doet ook een nieuwe worp met ‘Niemandsland’. Geike vertegenwoordigt in mei dan weer ons land met Hooverphonic tijdens het Eurosongfestival. En in september, als het dan alweer kan en mag, houden ze allen tesamen een concertreeks in de Lotto Arena.

Een gedachte over “Liefde voor Muziek 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s