Emma Bale – Retrospect

Emma Bale draait ondertussen al mee sinds haar deelname aan ‘The Voice Kids’ in 2014 waardoor het vaak lijkt dat ze ondertussen al een gevestigde waarde is. Dankzij samenwerkingen met Lost Frequencies en Milow en ook enkele eigen singles en een EP in 2015 was ze al vaak op de radio te horen. Het is pas dankzij haar sublieme covers van onder andere Absynth Minded en Hooverphonic eerder dit jaar in het zevende seizoen van ‘Liefde voor Muziek‘ dat ze zich volledig op de kaart zette en wat een ideale voorbode was van haar debuutalbum ‘Retrospect’

Tijdens het laatst genoemde televisieprogramma bewees ze meer te kunnen dan we al van haar kenden, met een beklijvende versie van ‘My Heroics’ zette ze één van de strafste performances neer tijdens het afgelopen seizoen (al zal vooral het makkelijkere meezingbare ‘En Route’, onder handen genomen door Cleymans & Van Geel, hoge toppen scoren op de radio) en is ook haar versie van ‘Eden’ niet te versmaden. Met dit album gaat ze voort op wat ze toen liet horen, en diegenen die het album kochten op basis van wat ze tijdens ‘Liefde voor Muziek’ hoorden zullen geen grote stijlbreuk horen. En dat is positief, want met ‘Retrospect’ klinkt Emma Bale voldoende internationaal en uniek om haar eigen geluid te creëren.

‘Amsterdam’ is het eerste nummer van het album waarin je meteen heel duidelijk de sound hoort die je in ‘Liefde voor Muziek’ ook reeds hoorde en tegelijk hoor je ook best wat het geluid van de Nederlandstalige Eefje de Visser. Niet geheel onlogisch, man én producer van Eefje de Visser, Pieterjan Coppejans, zit ook achter de knoppen van dit album.

‘Long For’ is een prachtige, elektronische, ballad die dan weer hard doet denken aan (de in België onbekendere) Nina Nesbitt’s laatste album. Met ‘Everything You Are’ zoekt ze af en toe wat de hogere regionen van haar stem op en ‘Greedy’ blijft een sterke maar toch typische (zomer) radiotrack.

‘Mourning’ is een quasi muzikale track die de rechte lijn in zet voor het meer dromerige laatste deel van het debuut van Emma Bale met ‘Get Back’ dat doet denken aan een zondagochtend na een stevig zaterdagavondje uit waar ook de stem van Emma zelf dromerig en net wakker klinkt. ‘Astrology’ is niets meer dan een gesproken overgang naar het laatste nummer ‘The Woman I am Today’ dat Emma Bale volledig zelf schreef en door de akoestische begeleiding helemaal los lijkt te staan van de rest van het album.

Als toemaatje zijn op een tweede schijfje alle track van Emma’s avontuur in ‘Liefde voor Muziek’ terug te vinden.

Voor op de iPod: ‘Amsterdam’, ‘Long For’, ‘Bad’, ‘Greedy’, ‘Get Back’, ‘Moonchild’ & ‘The Woman I am Today’ (+ ‘Amour Fou’, ‘Lay Your Heart’, ‘My Heroics’, ‘Boy Bye’, ‘The Time is Now’, ‘SOS To an Angel’ en ‘Eden’ uit ‘Liefde voor Muziek’.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s