Hooverphonic – Hidden Stories

In 2020 zou Hooverphonic deelnemen aan het Eurovisiesongfestival met ‘Release Me’, een heel atypisch Eurosong-nummer in de gekende stijl van Hooverphonic met Luka Cruysberghs achter de microfoon. Op korte tijd werd een nieuw bij elkaar geschreven en opgenomen dat in de zomer van 2020 zou verschijnen. Maar een pandemie reisde de wereld over, Eurovisiesongfestival 2020 ging niet door en ‘A Simple Glitch of the Heart’ bleef op de plank liggen. Er volgde nog wel een zomersingle, maar in november kwam het zeer verrassende nieuws dat Geike Arnaert terugkeerde naar de band en Luka werd bijgevolg bedankt voor bewezen diensten. Ter ere van het 20-jarig bestaan werd ‘Mad About You’ in een nieuw jasje gegoten en kort daarna volgde het nieuws dat Hooverphonic met een gloednieuw nummer naar het Eurovisiesongfestival zou gaan in 2021.

‘The Wrong Place’ is een even atypisch nummer voor het festival en menig grapjes werden gemaakt over hoe Hooverphonic zelf op de verkeerde plaats zal zijn tijdens het festival. Dat wordt dus spannend afwachten of de grappenmakers gelijk hebben. Het album dat vorig jaar op de plank bleef liggen werd opnieuw onder handen genomen, nummers geschrapt of herwerkt en een aantal nieuwe nummers werden geschreven. En dan moest het dus, helemaal opnieuw, opgenomen worden met de stem van Geike Arnaert. En nu, enkele dagen voor Eurovisiesongfestival dat opnieuw kan én mag doorgaan (met publiek zelfs!), ligt ‘Hidden Stories’ eindelijk in de winkelrekken. Een album van 10 nummers dat een half uur duurt en geen terugkeer is naar de oude Hooverphonic met Geike maar ook niet de platgelopen wegen bewandeld. Het pareltje van de coverfoto die het album vorig jaar zou sieren werd gelukkig wel opnieuw gebruikt voor het binnenwerk van het album.

‘It’s in the air that we breathe, are we infected’, het openingsnummer lijkt wel een perfecte samenvatting van het afgelopen jaar. Tegelijk doet het je beseffen dat Geike Arnaert toch altijd DE stem zal zijn en blijven van Hooverphonic en een deel van hun sterkte is. Heerlijk mysterieus. Tijdens ‘Thinking About You’ is het vooral de gekende bass-partijen van Alex Callier dat schittert.

Het zal nog maar zelden als een compliment zijn opgevat als je verteld wordt op België te lijken, toch klinkt ‘Belgium in the Rain’ als het mooiste compliment dat je krijgen kan. Een beetje later volgt ‘If You’d Really Know Me’ over niet begrepen worden in de relatie, maar tegelijk gered en gevonden te worden binnen de relatie. Met het album bewijst Alex Callier vooral weer een meesterverteller te zijn in zijn muziek. Ook ‘One Big Lie’ over hoe een meer dan perfecte relatie een grote leugen bleek te zijn dat ook een beetje de vertrouwde Hooverphonic van ‘Jackie Cane’ terugbrengt.

Afsluiten doet het album met de prachtige en ingetogen titeltrack ‘Hidden Stories’.

Voor op de iPod: ‘A Simple Glitch of the Heart’, ‘The Wrong Place’, ‘Belgium in the Rain’, ‘If You’d Really Know Me’, ‘One Big Lie’ & ‘Hidden Stories’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s