Chocolate Nation

Normaal stond vandaag een bezoekje aan de Studio 100 Story Studio gepland, dat vandaag zou openen. Gisteren kwam jammer genoeg het bericht dat er omwille van technische problemen voorlopig nog niet geopend kon worden en dat ons bezoek dus tijdelijk uitgesteld moest worden.

Maar het dagje Antwerpen stond uiteraard wel reeds geboekt, en dus kozen we ervoor om iets lekkers te bezoeken: Chocolate Nation! Op de vroegere locatie van Aquatopia huist sinds 2019 een hele wereld vol choclade, en Chocolate Nation is ontzettend veel meer dan zo maar een museum!

Het is een magische wereld die je binnenwandelt die deels ook interactief is, door de toevoeging van Le Petit Chocolatier wordt het zelfs voor kinderen extra leuk. Van de chocoladebonen tot het productieproces, het wordt stuk voor stuk uitgelegd in elk zijn eigen kamer aan de hand van foto’s, beelden en bewegende machine’s. Steeds informatief en nooit te lang dat het zou gaan vervelen. Bij momenten lijkt het wat weg te hebben van één of andere prachtige opstelling door de decorbouwers van de Efteling, zeker wanneer je het chocoladerestaurant van Le Petit Chocolatier binnenwandelt of wanneer je de oude chocoladewinkel binnen komt om kennis te maken met de Belgische geschiedenis van chocolade.

Twee uur lang maak je kennis met alle aspecten van chocolade en het gaat zelfs even over het fair trade aspect en de slavernij dat bij chocolade produceren komt kijken.

Voor je Chocolate Nation verlaat komt de geur van chocolade je extra tegemoet, want normaal sluit je een bezoek af met ontzettend veel verschillende chocolade te proeven. Door de huidige pandemie is dat op dit moment echter jammer genoeg niet mogelijk, maar als goedmakertje krijgt elke bezoeker wel een zakje chocoladebolletjes mee naar huis om te proeven!

Chocolate Nation is meer dan een bezoekje waard! Lunchen deden we bij Otomat met een chocolade-pizza als dessert (enkel en alleen om in thema te blijven) en dineren deden we op vraag van de zus bij Bia Mara!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s