Mad About Hooverphonic

Hooverphonic slaagde er dan wel niet om een podiumplaats te verzilveren tijdens Eurovision 2021 en moest de winst aan Måneskin gunnen, toch mag het geen domper zijn op het feestjaar van de band. Met een tentoonstelling met memorabilia, podium-outfits en een replica van Alex Callier zijn studio uit de Kleine Peperstraat waar de eerste albums werden bij elkaar geschreven viert De Casino de hele maand mij de muzikale trots uit Sint-Niklaas.

Beginnen doet de expo met een korte documentaire, concertposters van concerten, kleine en grote festivals en een selfie-mogelijkheid met Alex, Raymond en Geike. Daarna gaat het richting het balkon van de concertzaal waar je de studio uit de Kleine Peperstraat binnenwandelt, via de keuken ontdek je het eerste televisieoptreden van de band (met toen nog Liesje Sadonis op de zang). In de concertzaal zelf geniet je van een prachtige soundtrack die samengesteld werd door Alex Callier met verborgen pareltjes: nummers die nooit uitgebracht werden, demo’s, speciale remixes, akoestische versies,… Alleen daarvoor zou je blijven hangen in de zaal die gevuld staat met alle memorabilia uit de voorbije jaren. Deze zaal werd chronologisch opgebouwd en neemt je mee van het prille begin met ‘A New Stereophonic Sound Spectacular’ tot het recente ‘Hidden Stories’ en alles wat daartussen ligt. Je geniet mee van uniek fotomateriaal, de sollicitatiebrieven van de zangeressen, de ontslagbrief van Alex Callier aan de VRT,… het komt allemaal voorbij.

Via de bar, waar je allerlei prullaria ontdekt zoals lucifers en condooms van Hooverphonic, mag je zeer uitzonderlijk de backstage ontdekken via de technische ruimte waar je het artwork bewonderd van de band en daarna Raymond Geerts kan horen douchen.

De expo eindig je in het park met concertbeelden of een Hoovertonic terwijl je geniet van enkele unieke livebeelden op het grote scherm in de kiosk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s