MEAU – Kalmte (EP)

Meer dan ons Belgenlandje is Nederland een broedvijver waar met enige regelmaat sterk talent uit voortkomt. Ondertussen timmert Froukje aardig aan haar carrière in eigen land maar ook bij ons heeft ze ondertussen al enige airplay op Studio Brussel en staan de eerste concerten ingepland.

MEAU is zo’n ander talent dat plots uit het niets lijkt op te duiken, in de herfst van vorig jaar verscheen haar eerste single en sindsdien liet ze tussen enkele geweldige covers ook nog twee andere singles op ons los. En nu is ze daar met haar eerste EP die dezelfde titel als haar debuutsingle draagt. Denk aan Maaike Ouboter maar net iets dromeriger, denk pakweg Agnes & Stone maar dan in het Nederlands.

Openen doet de EP meteen ook met die eerste single ‘Kalmte’ waarmee ze een ode brengt aan haar liefde met woorden als “Ik pak je hand het overspoelt met een gevoel wat eerst nog klein was een gevoel waarover ik klein dacht // Wat nu groter dan het grootste waar ik met jou wil blijven wil geschiedenis met je schrijven”.

De nieuwe single ‘Relativeren’ klinkt met iets meer beat en ritme waar het gaat over de pijn die ze beleefd willen te ontgroeien en er uit te leren. Zowaar één van mijn favoriete nummers uit deze debuut-EP. In ‘Ouder’ klinkt meteen ook een enorm volwassen vrouw, ondanks haar 20 jaar, dat net over het volwassener (of ouder) worden gaat. “Lig ik ontdaan van alle schreeuwende mensen, die ik vroeger niet eens had gehoord // Maar misschien dat dat dat zo gaat wanneer je ouder wordt”

Afsluiten doet ze met het prachtige ‘Afgesloten’ over een afgesloten relatie, en het terugblikken op een toen aanwezige pijn die ook helemaal verdwenen is. Meermaals bewijst MEAU met haar debuut EP een dromerige soundscape te kunnen creëren dat om van te smullen is, maar vult ze dat ook op met prachtige tekst die er boenk opzitten. Het is nu al uitkijken naar meer werk!

Voor op de iPod: ‘Kalmte’, ‘Relativeren’, ‘Ouder’, ‘Weet’, ‘Kans’ & ‘Afgesloten’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s