Hanna Bervoets – Wat wij zagen

Dit jaar mocht Hanna Bervoets het boekenweekgeschenk schrijven. En het mag gezegd worden dat ze dit met glans heeft gedaan, naar mijn mening één van de betere boekenweekgeschenken van de afgelopen jaren.

Qua setting mag je denken aan ‘The Circle’ van Dave Eggers en ‘1984’ van George Orwell. Kayleigh, het hoofdpersonage van dit boek, gaat aan de slag bij een online platform als ‘content moderator’. Aan de hand van verschillende regels moeten zij en haar collega’s beoordelen of de posts op het platform aanstootgevend zijn.

De verschillende regels van het platform lijken vaak ook nog elkaar tegen te spreken of voor interpretatie vatbaar te zijn. Hun beslissingen worden in score’s gegoten die aanleiding zijn tot bepaalde targets die ze moeten behalen. Maar ze voelt zich helemaal thuis tussen haar collega’s, en op Sigrid is ze stapelgek en verliefd.

‘Wat wij zagen’ is een fantastisch en meeslepend verhaal dat niet alleen een blik geeft op de harde beelden die deze job met zich meebrengt, maar vooral over liefde en (jezelf) verliezen.

Een geweldige aanrader waarvan de filmrechten ondertussen ook reeds verkocht werden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s