Niels Destadsbader – Sterker

Het waren spannende uren gisterenavond, afwachten of en hoe dit concert zou kunnen doorgaan. Dat alleen al moet het repteren voor Niels, de band én de crew zoveel meer spannend hebben gemaakt dan enkel en alleen de stress voor de opengingsavond (als die al zou kunnen doorgaan…)

Uiteindelijk bleek dat de nieuwe maatregelen voor cultuur pas vanaf maandag zullen ingaan, wat betekent dat de drie concerten in het Sportpaleis kunnen doorgaan, weliswaar met het continu dragen van mondmaskers.

Op naar het Sportpaleis dus! Daar aangekomen staat een ellelange rij (in de regen), na enige tijd blijkt dat de rij voor Xander De Rycke te zijn waar veel fans van Niels Destadsbader verkeerdelijk staan aan te schuiven. Eens de juiste rij gevonden lijkt het wel blokje schuiven voor een groots festival of een groot arena concert van pakweg Robbie Williams. Maar eens de verschillende ticketcontroles voorbij is het nog niet gedaan, met mondjesmaat worden we binnen gelaten en pas dan zijn we echt binnen.

We weten een goed plaatsje aan het midden podium te scoren dat later verbonden wordt met het grote podium. Al snel wordt duidelijk dat enkele het zekere voor het onzekere namen en niet kwamen opdagen (of misschien thuis dienden te blijven in quarantaine omwille van COVID?) waardoor hier en daar lege plaatsen blijven in de tribune’s maar ook het middenplein eerder aangenaam druk dan propvol staat. Het zorgt alleszins voor een geweldige concertbeleving.

Openen mogen Bram & Lennert doen, gitaristen uit de band van Niels. Met een korte, akoestische, set vol meezingers wisten ze alvast de stemmen op te warmen bij het publiek. Na hun optreden steeg de spanning in het Sportpaleis en werden de laatste technische zaken in orde gebracht voor de gastheer van de avond.

Wanneer de lichten worden gedoofd kleuren de schermen FC De Kampioenen groen en geel. En plots staat Markske tussen de mensen in de tribune’s, een radioprogramma voor Radio Hallo te presenteren. Met enkele woordmopjes op titels van Niels Destadsbader schuift de act door naar Pascalleke en Maurice, Boma en uiteraard ook Carmen. En dan kan de show echt beginnen, helemaal vanaf achteraan wandelt Niels door het publiek naar het hoofdpodium op de tonen van ‘Nooit Alleen’.

Prachtige visuals vullen de schermen op het podium en een energieke Niels start met een stevige set (tegen het einde van de show zal hij 30 nummers gespeeld hebben op iets meer dan 2 uur tijd.) ‘Vandaag, ‘Het is voorbij’ en ‘Eline’ komen voorbij tot wanneer Regi uit het podium verschijnt voor ‘De wereld draait voor jou’ waarvoor ze voor het eerst deze avond richting het middenpodium begeven.

De Kampioenen en Regi zijn niet de enige gasten deze avond, voor ‘Speeltijd’ verschijnt Tourist LeMC op het podium. Die mag ook zijn hitsingle ‘Spiegel’ brengen met Niels in de gedaante van Raymond van het Groenewoud.

Daarna volgt een rustiger blok met een aantal akoestische nummers gezellig met de band op het middenpodium met als toemaatje ‘Klaarlichte dag’ met Miguel Wiels op piano. Daarna struikelt Niels bijna over de technicus die op het podium de laatste voorbereidingen treft voor de volgende act, “die DJ…”. Wanneer Niels erop wijst dat Regi reeds de revue gepasseerd is doemt Markske uit het podium op voor een krachtige, energieke DJ-set dat het hele Sportpaleis in beweging zet!

Moeiteloos weet Niels de energieke dansers op het podium bij te blijven en daarbij krachtig van stem te blijven klinken, alleen dat verdient al respect. Hij zet dan ook de laatste spurt in richting de eindmeet. ‘Paradijs’, ‘Gloria’,… en vlak voor het afsluitende nummer ‘Verover mij’ neemt hij een 5-jarige mee het podium op om haar de kracht van zo’n podium te tonen. Het publiek eet uit haar hand en wordt stil wanneer ze het vraagt en luider op haar commando. En dan is het aan Niels.

Uiteraard geen concert zonder bisronde. Dat start met het beklijvende ‘Ik kan niet zonder jou’, een nummer uit het laatste album dat enorm als Marco Borsato klinkt, grootst en pakkend met een geweldige gitaarsolo (die live nog duizenden keren beter klinkt, hopen op een live-versie dus!) Met ‘Skown meiske’ en nog een allerlaatste keer’ De wereld draait voor jou’ zit het erop en is het afwachten of we hier volgende week weer mogen staan voor de Studio 100 Rewind Party…

Setlist

 1. Nooit alleen
 2. Vandaag
 3. Het is voorbij
 4. Annelies
 5. Eline
 6. Boven de wolken
 7. De wereld draait voor jou (met Regi)
 8. Huilende wind
 9. Als ik met je dans
 10. Sara
 11. Speeltijd (met Tourist LeMC)
 12. Spiegel (Tourist LeMC met Niels Destadsbader als Raymond van het Groenewoud)
 13. Niemand zoals jij
 14. In de lucht
 15. Als we samen zijn
 16. Hoofd op m’n schouder
 17. Sterker
 18. Hey pa
 19. Vlinders in haar buik
 20. Klaarlichte dag
 21. DJ Markske
 22. Mee naar boven
 23. Zo ver weg van mij
 24. Paradijs
 25. Ik ben van ’t stroate
 26. Gloria
 27. Het licht gaat uit
 28. Verover mij
 29. Ik kan niet zonder jou
 30. Skown meiske
 31. De wereld draait voor jou

Een gedachte over “Niels Destadsbader – Sterker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s