Live /s Live

De eerste festivalzomer in 3 jaar die ook effectief normaal kan doorgaan. Naast festival die vaak een XXL versie voorzien duikt er op het strand ook een gloednieuw festival op met ‘Live /s Live’. Vrijdag mocht The National headlinen, zaterdag was het een Vlaams/Nederlandse dag met Bazart als headliner en vandaag mocht Duran Duran afsluiten.

Naast de unieke locatie wil het festival zich verder onderscheiden door een fijne muzikaal aanbod aan te reiken en vooral in te zetten op aangenaam en gevarieerd eten in een fijne setting en de mogelijkheid om verschillende ticket-upgrades aan te bieden.

Dat laatste deden ze door naast de standaardtickets ook seating (with seaview) tickets aan te bieden, of voor diegene die wat dichter tot bij het podium wensten te geraken golden circle tickets. Elke upgrade? €35. Tickets zelf kosten €69.

Na een week vol zon en warmte beslisten de weergoden vandaag voor wat afkoeling te zorgen, de wandeltocht naar het appartement waar we de nacht spenderen en de tocht terug naar het festivalterrein doen we dus in volle regen. Onderweg passeren we fans met Zornik-shirts terug huiswaarts keren, niet langer de regen wensen te trotseren nadat de opener van de zag zijn act gespeeld heeft.

Maar eens we het terrein op wandelen stopt de regen en klaart het bij momenten wat op, fris blijft het wel voor de rest van de dag. Van het beloofde zicht op de zee is weinig te zien, want dat is netjes weggestoken achter verschillende dranghekken met reclame op. Mogelijk is dat wel te zien vanop de tribune helemaal achteraan de staanplaatsen, achter de tribune staan enkele foodtrucks geparkeerd, maar het merendeel bevindt zich onder een speciale opgezette luifel waar het zwermt van de mensen.

Starsailor is de tweede dag van de act, mogelijks doet de naam nog een belletje rinkelen van de hit ‘Four To the Floor’ uit 2004, ondertussen is de band op tournee ter ere van de 20e verjaardag van hun debuutalbum ‘Love is Here’. Gezien de groep sindsdien geen grote hits meer wist te scoren blijft het publiek, mede dankzij het mindere weer, wat mak en beleefd staan kijken al is er ook aardig wat geroezemoes en lijkt het eerder een gezellig samenzijn op een kermisconcert.

Na Starsailor volgt Novastar, Joost Zweegers heeft ondertussen zijn strepen verdiend in het Belgische muzieklandschap met naast zijn eigen werk ook heel wat werk op zijn naam als producer of het schrijven van nummers voor anderen. Je zou je kunnen afvragen of het publiek of de man zichzelf het meest amuseert tijdens het optreden, en we worden getrakteerd op lange, uitgesponnen, versies van zijn grootste hits als ‘Wrong’ en ‘Never Back Down’. De jaren 2000 zijn nog nooit zo dichtbij geweest als deze namiddag!

Hierna baanden we ons een weg naar iets dichter bij het podium voor de man waarvoor we hier waren, MIKA! Het is alweer geleden van vlak voor de Corona-pandemie losbarstte dat we hem aan het werk zagen tijdens een fenomenaal optreden in Utrecht. We belanden vlak achter de golden circle, en staan dus niet eens zo bizar ver weg van het podium. Iets langer dan een uur dansen, springen en zingen we mee op de hits wat op het strand zorgt dat we alsmaar dieper in het zand wegzakken. 😉 MIKA komt rechtstreeks van de trouw van zijn broer en is dus nog in volle feeststemming. Het tracht wat Nederlands te spreken, met de steun van zijn drummer Wouter Van Tornhout en tovert ‘Underwater’ zo om in ‘Onderwater’.

Met een gevarieerde setlist vol hits, waarin enkel iets uit het album ‘No Place in Heaven’ ontbreekt entertaint hij het publiek en de sfeer is dan ook volop aanwezig met veel interactie tot gevolg. Hij weet ons tenslotte te verlekkeren op het zeezicht dat hij geniet op het podium en hoe prachtig het is. Daarna verteld hij over het weerbericht voor visser op BBC Radio 4 vanaf middernacht en hoe het een codetaal lijkt te zijn. Zo kwam ‘Love Today’ tot stand blijkt, en zo zit plots een weerbericht verwerkt in ‘Love Today’!

 1. Lollipop
 2. Origin of Love
 3. Big Girl (You’re Beautiful)
 4. Relax, Take it Easy
 5. Happy Ending
 6. Yo Yo
 7. Tiny Love
 8. Ice Cream
 9. Underwater
 10. Rain
 11. Love Today
 12. Grace Kelly
 13. We Are Golden

Na MIKA besluiten we onze hongerige magen te vullen en te genieten van het lekkers dat de foodtrucks ons kunnen bieden, Duran Duran sluit de dag af met een set van hun grootste hits met aan de rand van het podium MIKA die meegeniet van ‘The Wild Boys’ en ‘The Reflex’. Ondertussen hult de lucht zich in een mooie, warme, rode gloed en gaat de zon onder. Zo wordt het wel een feeërieke locatie!

Advertentie

Een gedachte over “Live /s Live

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s