K3 – Kom erbij!

Spannende dag voor Julia Boschman die eindelijk haar vuurdoop meemaakt voor een echt live publiek sinds ze eind november 2021 deel uitmaakt van K3. Haar eerste live optreden stond initieel gepland een week na de finale van K2 zoekt K3, maar de Studio 100 Rewind Party werd toen geannuleerd omwille van de strengere corona-maatregelen en ook De Grote Sinterklaasshow zag zich genoodzaakt door te gaan zonder publiek.

Blauwe jurkjes en sweaters met regenbogen vulden het zicht op de parking, de rij voor de CST-controle én uiteraard het zicht van het publiek in de zaal. K3 is helemaal terug, zoveel is duidelijk. Voor ons in de zaal zitten naast de ouders en broer van Julia ook Remi en Luca, twee andere finalisten van de zoektocht. Dat Remi nog niet vergeten is door de K3-fans is meer dan duidelijk als hij meermaals gevraagd wordt mee op de foto te gaan.

En dan is het tijd voor de eerste show van Julia, wanneer de lichten doven wordt het gejoel wat luider. Kaj van der Voort (in de rol van Max) mag ons voorstellen aan de jonge Julia en haar dromen en ons naar het moment leiden dat ze gevonden/gekozen wordt als de nieuwe K3. Op de backdrop worden de contouren van de K3’tjes zichtbaar, en wanneer dat doek valt wordt het gejoel ontzettend luid dat het zelfs ‘Waterval’ overstemt.

Met een gezonde mix van nieuwe én oude nummers (want naast het jongere publiek zijn er ook meer dan genoeg volwassen aanwezig zonder kinderen) zet K3 een wervelende show in en wordt Julia heel snel en duidelijk omarmt door het publiek. Na de eerste nummers komt Max polshoogte nemen of we allemaal een “K3 – kom erbij!-vlaggetje” ontvangen hebben omdat het Julia’s eerste show is. Tegelijk luistert hij ook even of er nog mensen zijn waarvan het de eerste K3-show is. En jawel hoor, ook die zijn overvloedig aanwezig.

In mooie bruidsjurken komen daarna de dames weer het podium op voor hun eerste medley van de middag. Ushuaia kreeg een volledig nieuw arrangement en werd in een akoestische ballad-versie gebracht. Voor de nieuwe show wordt ook een klassieker vanonder het stof gehaald, ‘Frans liedje’ wordt dus ook heel goed onthaald door het oudere K3-publiek.

Een heuse welkomstparty als verrassing voor Julia, met een disco-bal, taart en slingers en de vlaggetjes die de hoogte ingaan na een niet zo subtiel-subtiel signaal van Max is het doel dat meer dan slaagt. Met ‘Niet-verjaardagsfeest’ barst het feest echt los, gaat iedereen volop aan het dansen en is het meer dan duidelijk. K3 staat er, Julia staat er en het mag gezegd: ze klinkt vaak beter en toonvaster in haar stem dan Klaasje tijdens de shows afgelopen oktober.

Setlist:

 1. Intro
 2. Waterval
 3. Medley: Alle kleuren – Loko Lé
 4. Giddy-up-a-gogo
 5. Medley: Trouwen – Telepathie – Smoorverliefd
 6. Ushuaia (akoestische versie)
 7. Superster
 8. Medley: Frans liedje – Jij bent mijn gigi
 9. Tjikke Boem
 10. Jij bent de bom!
 11. Medley: Kus van de juf – Niet normaal
 12. Medley: Niet-verjaardagsfeest – Disco oma – Hart Verloren
 13. Kruisje op de wereldkaart
 14. Wij blijven vrienden
 15. Hippie Happy Holiday
 16. Oya lélé
 17. Waterval
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s