Studio 100 Rewind Party

Vorig jaar moest het op het nippertje afgelast worden wegens een hernieuwde lockdown en een zoveelste Corona-golf. Ondertussen lijkt dat alles weer lang vervlogen tijd en mochten we dit jaar gewoon feesten. Zonder mondmaskers, staand en dansend, luidkeels meezingend.

Met een intromix waarop Baba Yega een dans ten berde bracht passeerden reeds de grote Studio 100-klassiekers en voornamelijk uit het Samson & Gert-repertoire. Daarna was het vijf minuten wachten voor de echte show begon, want Baba Yega is bezwaarlijk tot de helden van de generatie 16-plussers die vanavond opdaagden te rekenen. VanBurAl mocht de show officieel openen ondersteund door Omdathetkan Soundsystem en voor één keer kon/mocht Alberto quasi ongestoord ‘Valencia’ op ons afvuren (wederom Koen Crucke die bewijst dat hij een prachtig zanger is!) en deden we met z’n allen de Leemhouse.

Studio 100 opteerde om de avond crescendo te laten verlopen, Mega Mindy was de volgende die mocht aantreden. Niet langer Free Souffriau in het pak, maar Lotte Stevens zet een minstens even stoere versie neer. Gelukkig waren er op de grote scherm ook teksten terug te vinden van de nummers, want ik moet bekennen dat Mega Mindy van ver na mijn kindertijd dateert. Piet Piraat meerde ook aan met een heleboel (sexy) matrozen wat resulteerde in enig zichtbaar geflirt tussen Piet Piraat en één van de danseressen. Of we hem konden helpen met het pact dat hij maakte met Studio 100 en hij het dak van het Sportpaleis zou spelen? Het is maar een woord, natuurlijk kunnen we dat! Met de inspirerende woorden: “blijf altijd dromen, pluk de dag!” sloot hij de set af.

Daarna kondigt de burgemeester Kabouter Plop en zijn vrienden uit. Enig probleem? De kabouters kunnen Kabouter Plop nergens vinden! Op vraag van de burgemeester het probleem oplossen bleek niet zo simpel en dus dreigde hun optreden tijdens de Rewind Party in het water te vallen. Gelukkig was de burgemeester bereidt in te vallen deze avond! En dus konden we alsnog Het Ploplied luidkeels meezingen, “Rats! Boem! Klets!” meebrullen tijdens De Kabouterfanfare én uiteraard DE Kabouterdans dansen met 23 000 aanwezigen. Onvergetelijk!

Op zo’n uitgebreid verjaardagsfeest kan uiteraard ook geen speciale gast ontbreken, en jawel! Niemand minder dan Sinterklaas en enkele roetveegpieten staan te wachten achteraan de zaal! Ondanks een paar grotere kinderen die al eens te diep in het glas kijken, een sigaret roken of weleens een scheve schaats rijden blijken er toch geen stoute kinderen dit jaar!

Na de pauze duikt Kabouter Plop op, op zoek naar zijn kaboutervrienden waarna we samen met Gert Verhulst mogen grasduinen in het prachtige werk dat hij neerpende in 25 jaar Studio 100. Moois uit K3, Amika en Het Huis Anubis volgen en bevestigen vooral dat Gert een steengoede zanger is en dat de muziek ook overeind blijft als een volwassen nummer. Het is ondertussen iets voor 22u, en dat betekent dat het eindelijk zover is voor wie we hier allemaal zijn in de eerste plaats. De legendarische band Spring!

Vanaf het moment dat ze verrijzen op het podium gaat het dak er volledig af en is het publiek oorverdovend luid. Jelle moet maar een half woord zingen of hij wordt overstemd door het publiek dat het luidkeels van hem overneemt. Nummers die al heel lang niet meer live gespeeld werden (‘De sterren zijn blijven staan’), over verloren liefdes (‘De mooiste liefde ooit’) of ‘Met de trein naar Oostende’ dat Jelle absoluut niet graag speelt maar uiteraard ook ‘De juf van fysica’ en ‘Te min voor Anja’. De set afsluiten doen ze met ‘Spring’ dat gedragen wordt door het publiek. Het mooiste aan de set is om te zien hoe Jelle, Cara en Damian echte vrienden zijn die hier samen oprecht en zichtbaar van genieten en elkaar ook het licht gunnen. Tot twee maal toe mag Damian een geweldige gitaarsolo neerzetten die het Sportpaleis in vuur en vlam zet.

De avond wordt afgesloten met 2 DJ-sets: Ilsen & Verhulst en Omdathetkan Soundsystem. Dat ze daarbij de keuze maken om een gewone set te spelen en niet aansluitend te gaan met Studio 100 materiaal is een grote anticlimax en het duidelijke signaal voor velen fans om toch maar die laatste tram naar huis te halen.

Hoogtepunt van de avond? Elke kinderheld zo hard zien stralen en dankbaar genieten van dit alles.
Gemiste kans van de avond? De aanwezigheid van K3 en Samson. Met of zonder Marie.

Setlist van Spring

 1. Jong
 2. Tien Beaufort
 3. De sterren zijn blijven staan
 4. Dansen
 5. Vrije Val
 6. De mooiste liefde ooit
 7. We kunnen het leven aan
 8. Jan zonder vrees
 9. De juf van fysica
 10. Met de trein naar Oostende
 11. Te min voor Anja
 12. Spring
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s