Pasta pesto

IMG_1523

Sinds kort hebben we een mixer in huis, een model dat iets weg heeft van een halve keukenrobot. En een mixer is iets wat we de afgelopen jaren toch fel misten bij het koken. Meer dan eens bots je op lekkere recepten waar je wat moet mixen of kloppen en dan is het een oplossing bedenken of zelfs niet mogelijk aan een bepaald recept te beginnen.

Maar met de mixer in huis was het het ideale moment om één van de recepten uit de Delhaize-kookgids klaar te maken uit de special van Ellemieke Vermolen, de vrouw van Sergio Herman. Dat werd deze overheerlijke pasta met verse pesto. Ontzettend lekker!

Benodigdheden voor 4 personen
500gr volkoren spaghetti
50gr rucola
1 el pijnboompitten
50gr geraspte Parmezaanse kaas

Voor de pesto:
60gr pijnboompitten
1 teen knoflook
1 1/2 dl olijfolie
30gr basilicum
30gr rucola
50gr Parmezaanse kaas
peper en zout

Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
Bereid de pestosaus. Mix hiervoor alle ingrediënten voor de pesto fijn.
Meng de pesto onder de spaghetti. Rooster de overige pijnboompitten. Rasp de Parmezaanse kaas over de pasta en werk af met de pijnboompitten en de rucola.

Een gedachte over “Pasta pesto

Plaats een reactie