Dag 6: progress meeting + vergadering CvO

In de progress meeting van vandaag bespraken we onze punten voor “business projects” (algemeen in de groep waren ze vrij goed) en ook de pear accessions.
Eind januari moesten we elkaar in de groep evalueren (punten geven op een aantal zaken) en ook ons zelfs beoordelen. Die 2 werden dan met elkaar vergeleken om te zien of je jezelf een beetje kende en of jouw mening niet te fel verschilde van die van de groep.
Ik had stiekem wel een beetje schrik dat ik me iets beter had ingeschat dan de groep, maar blijkbaar was het omgekeerde waar en scoorde ik mezelf net een tikkeltje lager in dan de groep (niet veel overigens).
In he team was er dan eigenlijk ook niet echt veel negatieve commentaar over elkaar, en gelukkig maar want we moeten het nog minstens een volledig semester met elkaar uithouden en uitwerken.

Nu, omdat we de “Hang It” niet kunnen/mogen uitwerken kregen we van onze projectbegleider een nieuwe opdracht voorgeschoteld. En geen van de minste! We zullen voor het Centrum voor Ondernemen een Business Café organiseren! Wat is een business café vraagt u zich nu waarschijnlijk af.
Wel, iedereen kent het wel, van die gastsprekers die komen spreken op school om de studenten “warm” te maken voor hun toekomst. Meestal interesseren die gastsprekers die studenten maar weinig, gaat ook het promoten van de opleiding of andere verloren en willen de studenten zo snel mogelijk naar huis. En als ze er al vrijwillig naar toe komen is de opkomst dikwijls heel erg laag.
Bedoeling van het Business Café is dat het iets interactiever en losser wordt. De gastspreker moet de studenten echt aantrekken (al zijn ook docenten en businessmensen welkom hoor!), er zal interactiviteit zijn via een Twitter en Facebook-wall, er is gratis bier (ja, het woord gratis schijnt ook altijd volk te lokken!).

Het is een heel grote verantwoordelijkheid want bedoeling is dat we daarna alles in een draaiboek gieten en dat er nog 13 business cafés georganiseerd worden voor HoGent op basis van ons draaiboek. En met wat geluk komen ze nog filmen ook! Maar we krijgen quasi volledige carte blanche en een budget van het Centrum.

En ik, ik zie dat volledig zitten! Die organisatie-kriebels zijn al gigantisch hard aanwezig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s