Dagje Plopsaland

De eerste echte dag van de vakantie en meteen eentje met een heerlijk zonnig weer. De ideale dag dus voor een dagje Plopsaland. Omdat we ondertussen toch al een behoorlijke geschiedenis hebben voor iets verdere tripjes spannend te maken met ziek zijn of problemen met de trein was dat ook vandaag niet anders. Omwille van een persoonsongeval werd onze trein omgeleid naar Gent Sint-Pieters en misten we onze voorziene trein naar De Panne. Gelukkig bleek er een half uur later nog één te vertrekken die een goed kwartier voor het opengaan van het park aankwam zodat we de drukte toch nog een beetje voor waren.

Op de trein genoten we alvast van enkele spannende spelletjes Uno (waarbij we allemaal evenveel keer wonnen) en smulden we alvast heerlijke donuts. Eens in het park begon onze dag met een ritje op de draak, de K3 Roller Skater (die helemaal opnieuw gethematiseerd werd) en Viktor de Race (die we meteen tweemaal achter elkaar deden).

Het voordeel van een extra persoon mee is dat Sita nu de attracties kan doen die haar grote broer niet durft, en dus vergezelde Lena gewillig Sita op de Rox Flyer. Tot mijn zus haar grote vreugde ging Heidi the Ride ondertussen open en keerden we terug op onze stappen.

Dat het niet zo druk was viel meteen op bij Heidi The Ride, waar het anders lang aanschuiven is moesten we nu hooguit een kwartiertje wachten. De rit zelf zorgde meteen voor grote hilariteit omwille van mijn gegil en gelach bij de twee dames. Uiteraard kon de foto met ons drie van Lena haar eerste rit niet ontbreken…

Hierna zetten we onze tocht verder waar we gebleven waren: Wickieland! We trotseerden De Grote Golf, smulden onze lunch op en vochten met andere parkbezoekers op Wickie the Battle (en we werden lekker nat!) We brachten een bezoekje aan de boerderij van Big & Betsy en vaarden door het Plopbos.

Samen met Lena bracht Sita een bezoekje aan het huis van Anubis voordat we naar het Plopsa Theater trokken voor de allereerste show van de allerlaatste reeks zomershows van Samson & Gert. Alvast een klein voorsmaakje op de afscheidsshows. Het was een pareltje van een zomershow met een korte terugblik op hun 30-jarige carrière, een viering voor 20 jaar zomershows in Plopsaland en vooral echte Samson-humor: een beetje kinderlijke ondeugendheid en versprekingen. Voor het jubileum heeft de burgemeester voor een waar cadeau gezorgd. Tijdens zijn goochelact loopt er echter was mis waardoor hij zich van het cadeau helemaal niets meer kan herinneren. Tijdens de show passeren ‘De Wereld Is Mooi’, ‘Alles is Op’, ‘Warm!’, ‘In de Disco’ en uiteraard de ‘Samsonrock’. Ik hoop alvast dat ze voor de afscheidsshows nog eenmaal ‘Wij Gaan Beginnen’ en ”t Is Afgelopen’ van onder het stof halen.

Na de show gaan we richting de vernieuwde boomstammetjes, ‘Dino Splash’, dat onlangs zijn publieke opening had. De gehele attractie werd heropgebouwd en opnieuw gethematiseerd, kreeg een gloednieuwe wachtrij en uitgaan. Het resultaat mag er wezen, en het zal nog veel prachtiger ogen wanneer de attractie helemaal af is in 2020 voor het 20-jarig bestaan van Plopsaland. De wachtrij loopt tussen de bomen door en neemt je mee tussen de vulkanen zodat je zicht hebt op de eerste splash tijdens het wachten. Daarnaast geniet je ook van dino’s die her en der tussen de planten staan. Het is nog maar de tweede keer dat we echt moeten aanschuiven.

Na de rit kiezen we elk nog de attractie’s die we met zekerheid willen gedaan hebben terwijl we op een ijsje getrakteerd worden door Lena. We slagen er in alle attractie’s op ons lijstje nog minstens eenmaal te doen, en Heidi the Ride zelfs tweemaal, voordat het park zijn deuren sluit en we dineren bij Mr. Spaghetti.

Moe maar meer dan voldaan keren we terug huiswaarts met prachtige herinneringen in onze rugzak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s