Gary Barlow – A Better Me

Gary Barlow, in de jaren ’90 verantwoordelijk voor zowat ieder nummer van Take That dat geen cover was, sinds de comeback eerder de stuwende kracht achter de populairste boysband die Groot-Brittanië ooit produceerde.

Na het bestaan van Take That en het floppen van zijn solo-carrière eind jaren ’90 was het echter quasi onmogelijk in te beelden dat de man ooit nog zo geliefd zou worden door het publiek en verloor hij zichzelf in eten tijdens het schrijven van enkele hits. Tien jaar lang vluchtte hij met zijn verdriet weg in zijn liefde voor eten tot in 2005 de leden van de populaire boysband (zonder Robbie Williams) zich verzamelden voor een terugblik op de Take That-jaren en de promotie rond het greatest hits-album ‘Never Forget’.

De heren hadden het zo fijn samen dat ze besloten een comeback te maken, als viertal en zo kwam ook Gary Barlow terug op de voorgrond. Voor hem persoonlijk ging dat niet zonder slag of stoot, want hij kampte ondertussen met een aantal demonen die hij moest tackelen voor hij ook zijn probleem rond eten kon oplossen.

‘A Better Me’ is geen gewone biografie. Dat was ook niet het plan toen hij begon te schrijven aan dit boek. Eerder zijn verhaal over hoe een betere versie van zichzelf werd. Maar dat verhaal kon hij niet vertellen zonder het volledige verhaal te vertellen. En dus start het boek bij de kinder- en tienerjaren. Verteld hij over de succes-jaren van Take That, maar ook over de stress en frustraties die de plotselinge bekendheid met zich meebracht voor 5 jonge mannen, misschien nog niet eens allemaal volwassen, die aangestuurd werden door een manager die alle touwtjes strak in handen wou houden.

Maar hij praat ook openlijk over de minder succesvolle jaren. Naar wat het voor hem betekende plots gedumpt te worden door zijn platenmaatschappij. De mopjes die Robbie Williams, die wel succesvol werd, maakte. En hoe hij zich uiteindelijk beetje bij beetje weer bij elkaar wist te rapen en zijn problemen aanpakte. En hoe hij nu omgaat wanneer hij met verdriet geconfronteerd wordt.

‘A Better Me’ geeft een prachtige inkijk over hoe Gary Barlow ging met het verdriet van het verlies van zijn vader, maar ook van zijn ongeboren dochter Poppy. Hoe Robbie Williams terug keerde naar de band in 2010 en wat de gevolgen waren voor het viertal Take That. Over de twijfels toen ze plots door moesten als drietal.

Deze zomer werd ‘A Better Me’ opnieuw uitgegeven met een extra hoofdstuk rond ‘Odyssey’, het greatest-hits album om het 30-jarig bestaan van Take That te vieren en het voorlopige slothoofdstuk nu het drietal even weer de luwte opzoekt.

‘A Better Me’ is een must-read over hoe weer opkrabbelen, en dat succesvol zijn geen constante is of iets wat zomaar komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s