In Vlaamse Velden

4000565930921Nu de reeks “In Vlaamse Velden” vorige week zijn einde kende zet Toerisme West-Vlaanderen nog een tandje bij om alle mooie museau en horeca-gelegenheden extra in de bloemetjes te zetten. In de Zondag van vorige week zat er een kortingsbonnetje om het “In Vlaamse Velden” toerisme/set-boek te kopen met 3 fietsroute’s en een overzichtskaart van de setlocatie’s voor €14,95.

Op het laatste hoofdstuk heeft dit boek echter niks te maken met de serie, buiten het feit dat het uiteraard over De Groote Oorlog gaat. Wat het boek dan wel doet is 17 plaatsen die belangrijk geweest zijn in de oorlog of daarna bundelen en hierover historische feiten vermelden.

Iedere plaats is een op zichzelf staand hoofdstuk voorzien van een anekdote, een korte historische samenvatting en enkele tips over wat er rond de site te doen valt of waar je terecht kan voor een hapje en een drankje of overnachting. Daarnaast is het hele boek voorzien van ontzettend knappe foto’s, niet alleen van de plaatsen zelf maar ook van de steden, dorpen en gehuchtjes die besproken worden.

Het boek geeft alleszins ontzettend veel goesting en zin om deze zomer zelf op uitstap te gaan met de camera en alles zelf te ontdekken en stil te worden over alle overweldigende plaatsen. Want dat is de rode draad door het boek, dat je op iedere plaats weer geconfronteerd wordt met wat een hel de wereldoorlog geweest is, vaak voor nog ontzettend jonge mensen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s