Douglas Adams – The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

8706“The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” is een geprezen boek in Engeland  uit 1979 en gebaseerd op een hoorspel van BBC Radio 4, ook geschreven en bedacht door Douglas Adams. Het is het eerste boek van een trilogie bestaande uit vijf boeken (en later zelfs nog een zesde).

Eigenlijk is het een verhaal dat bol staat van typische Britse humor (en iets waar je dus voor moet zijn) en zich voornamelijk afspeelt in het heelal (en zich dus in het genre science-fiction bevindt), de humor alleen al kan je alleen al afleiden van het lezen van de achterflap (zelfs bij “First of a trilogy of five”…)

“The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” leest vlot weg en is niet eens zozeer spannend. Arthur Dent en Ford Prefect weten net op tijd van de aarde te ontsnappen wanneer die vernietigd moet worden voor een nieuwe luchtsnelweg. Ze belanden van het ene ruimteschip in het andere en op een planeet… Telkens komt er een lichte spanningsboog, maar voor een komisch avontuur. Doordat het boek een doorlopend verhaal is dat verschillende onderverhalen kan je het ook al eens even aan de kant leggen…

Ik kijk al uit voor de volgende boeken uit de reeks te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s