Mika – Heaven Tour

Deze slideshow vereist JavaScript.

Vlak voor de zomer lanceerde Mika zijn recentste album “No Place in Heaven” en vorige week vrijdag begon hij zijn “Heaven Tour” in Frankrijk, waarmee hij nog op weg is tot midden oktober.

Deze zomer zag ik Mika al aan het werk tijdens de Lokerse Feesten waar hij reeds speelde met nieuwe arrangementen voor oudere nummers en waar hij toen al reeds in topvorm was!

Gisteren vertrok ik rond de middag richting Brussel-Zuid waar ik met Lien en Eline was afgesproken om samen naar Vorst Nationaal te gaan. Het weer besloot dat het deze keer (voor de eerste keer trouwens) aanschuiven zou worden in heel erg koud weer in natte kleding. Gelukkig vonden we vrij snel onze weg, ondanks we eerst op de tram richting de andere kant zaten.

Aangekomen was er zo’n 30 man aan het wachten in twee vakken. Er werd besloten wat karton te halen in de naburige Colruyt, samen met wat versnaperingen en een vanillekaars om ons aan te warmen (slim idee van Eline ;-))

Toen rond 18 uur iedereen ging staan begon heel wat volk dat pas later tegen de avond was gekomen ook naar voor te kruipen en reeds te drummen. Vanwege een nogal slechte organisatie van Vorst Nationaal zorgde dat voor toch een vrij gevaarlijke situatie met heel veel gedrum en getrek wanneer de toegangspoorten open gingen.

Uiteindelijk wisten we toch een goed plekje veroveren met ons vieren op de derde rij, vrij centraal voor de micro. Ideaal dus!

Om 20 uur begon het voorprogramma Citizens!, een band die blijkbaar in Wallonië al vrij bekend blijkt te zijn aan het enthousiasme van de Walen rondom ons te peilen. Tenzij men allemaal dacht dat het reeds Mika was, als je niet goed keek zou je de zanger van de band zomaar verward kunnen hebben. Beter dan DJ’s die anders het voorprogramma verzorgen van Mika, maar zeker geen hoogvlieger.

Om 21 uur, een kwartier vroeger dan voorzien, begon Mika aan zijn 2 uur durende set. Als een soort Sherlock-Holmes-detective begon hij leunend tegen zijn caravan met “No Place in Heaven” acapella, na een intro van verschillende filmdialogen, circusmuziek en andere Franstalige nummers. Met “Big Girl, You’re Beautiful” als tweede nummer op de setlist ontploft Vorst Nationaal voor de eerste keer.

De setlist bestond uit een fijne mix van zijn eerder werk, gemengd met nieuwe en Franstalige nummers van zijn laatste album. Het mag gezegd dat, zeker bij “L’amour Fait Ce Qu’Il Veut”, de Franstalige nummers toch wel even zorgden dat het enthousiasme wat gedempt werd, maar algemeen was het publiek waanzinnig mee en genoot Mika zichtbaar van zijn fans.

Zeer weinig, en vooral korte bindteksten, maar een heel drukke setlist. Maar liefst 21 nummers, vaak uitgesponnen met intro’s en outro’s die het publiek aanzetten tot nog hoger meespringen, nog luider meezingen of hoger handgeklap/gezwaai. Maar ook een indrukwekkend decor, ontworpen door Studio Job, een Belgisch-Nederlands designstudio. Een caravan waar een podium uit klapt en een heleboel dingen uit het dak weet te toveren. Halverwege de show valt ook het doek dat achter de bandleden hangt en verschijnt een adembenemende hemelpoort met een aantal iconische beelden op de achtergrond.

Topmomenten tijdens de set zijn “Promiseland”, nochtans geen single en een gloednieuw nummer, maar het nummer klinkt ‘rock’ genoeg om het hele publiek op en neer te laten gaan. Tijdens “Underwater” begeven de in-ears van Mika het plots, maar dat wordt handig opgelost wanneer Mika alle lichten in de zaal laat doven en de fans met hun gsm-flits Vorst Nationaal tot een waar sterrenhemel omtoveren. Geweldig!

Afsluiten deed hij met het fantastische “Last Party”, een titel dat het nummer niet gestolen heeft en “Lollipop” waar hij werd bijgestaan op percussie door Job Smeets, één van de zaakvoerders van Studio Job. In ruil voor zijn hulp had hij aan Mika gevraagd of hij Mika mocht bijstaan tijdens één van zijn nummers op het podium, en zo geschiedde. Een geweldige afsluiter!

Jammer genoeg was ik al een beetje ziek (al is het pas echt volledig uitgebroken deze nacht), waardoor alles een beetje wazig door elkaar zit in mijn hoofd. Maar ik heb ontzettend hard genoten van het geweldige concert en de fijne bende die mee was tijdens de dag.

Setlist:

  1. No Place in Heaven
  2. Big Girl, You’re Beautiful
  3. Good Wife
  4. Grace Kelly
  5. Boum Boum Boum
  6. Talk About You
  7. Good Guys
  8. Origin of Love
  9. Relax, Take it Easy
  10. L’amour Fait Ce Qu’Il Veut
  11. Staring At The Sun/Tant Que J’ai Le Soleil
  12. Promiseland
  13. Underwater
  14. Elle Me Dit
  15. Happy Ending
  16. Rain
  17. Billy Brown
  18. We Are Golden
  19. Love Today
  20. Last Party
  21. Lollipop

5 gedachten over “Mika – Heaven Tour

Plaats een reactie